Ingrediente:
6 oua fierte tari
6 felii de franzela
1 ceasca de lapte
1 lingurita de spanac fiert
1 lingura de unt
2 linguri de faina
verdeata tocata
ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Se pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie pe foc mic. Se adauga faina, se amesteca pana la omogenizare, apoi se subtiaza cu o ceasca de lapte. Sosul obtinut se sareaza si se pipereaza dupa gust, dupa care se amesteca cu spanacul bine scurs.
Se prajesc separat sase felii de franzela in ulei, se pun pe un platou si se acopera cu sosul cald. Deasupra fiecarei felii de franzela se pune cate un ou.
joi, 18 martie 2010
Oua Pascalina
Ingrediente:
6 oua
6 rosii
4 oua pentru omleta
1 ceasca de lapte dulce
100 g de cascaval
1 ceasca de ulei
1 lingurita de patrunjel tocat
1 lingurita de faina
piper macinat
usturoi
sare
Mod de preparare:
Se spala rosiile, se taie capacele mici, se golesc de miez cu o lingurita. Miezul se amesteca cu usturoi pisat, cu sare si piper macinat. Se umple pe jumatate rosiile, apoi se sparge cate un ou in fiecare rosie. Dupa ce operatia s-a terminat, rosiile se aseaza pe un platou uns cu unt si se tin in cuptorul cald, la foc potrivit, jumatate de ora.
Din patru oua crude, o lingurita de faina, sare si putin piper macinat se face o omleta care se prajeste in tigaie cu o ceasca de ulei. Omleta se pune pe un platou, se aseaza rosiile calde pe marginea platoului, asortandu-le cu jumatati de ardei gras cu gogosar murat.
Se serveste totul cald. Omleta, ca sa fie spornica, se bate cu lapte dulce, verdeata tocata si cascaval ras.
6 oua
6 rosii
4 oua pentru omleta
1 ceasca de lapte dulce
100 g de cascaval
1 ceasca de ulei
1 lingurita de patrunjel tocat
1 lingurita de faina
piper macinat
usturoi
sare
Mod de preparare:
Se spala rosiile, se taie capacele mici, se golesc de miez cu o lingurita. Miezul se amesteca cu usturoi pisat, cu sare si piper macinat. Se umple pe jumatate rosiile, apoi se sparge cate un ou in fiecare rosie. Dupa ce operatia s-a terminat, rosiile se aseaza pe un platou uns cu unt si se tin in cuptorul cald, la foc potrivit, jumatate de ora.
Din patru oua crude, o lingurita de faina, sare si putin piper macinat se face o omleta care se prajeste in tigaie cu o ceasca de ulei. Omleta se pune pe un platou, se aseaza rosiile calde pe marginea platoului, asortandu-le cu jumatati de ardei gras cu gogosar murat.
Se serveste totul cald. Omleta, ca sa fie spornica, se bate cu lapte dulce, verdeata tocata si cascaval ras.