joi, 18 martie 2010

Oua Pascalina

Ingrediente:
6 oua
6 rosii
4 oua pentru omleta
1 ceasca de lapte dulce
100 g de cascaval
1 ceasca de ulei
1 lingurita de patrunjel tocat
1 lingurita de faina
piper macinat
usturoi
sare

Mod de preparare:
   Se spala rosiile, se taie capacele mici, se golesc de miez cu o lingurita. Miezul se amesteca cu usturoi pisat, cu sare si piper macinat. Se umple pe jumatate rosiile, apoi se sparge cate un ou in fiecare rosie. Dupa ce operatia s-a terminat, rosiile se aseaza pe un platou uns cu unt si se tin in cuptorul cald, la foc potrivit, jumatate de ora.
   Din patru oua crude, o lingurita de faina, sare si putin piper macinat se face o omleta care se prajeste in tigaie cu o ceasca de ulei. Omleta se pune pe un  platou, se aseaza rosiile calde pe marginea platoului, asortandu-le cu jumatati de ardei gras cu gogosar murat.
   Se serveste totul cald. Omleta, ca sa fie spornica, se bate cu lapte dulce, verdeata tocata si cascaval ras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu