duminică, 19 decembrie 2010

Taitei

Ingrediente:
500 g faina
3 oua
50-100 ml apa
sare

Mod de preparare:
  Se pune faina in mijlocul unei planseta, se sparg ouale apoi deasupra acesteia si se aduna cu mana spre mijloc. Se amesteca, dupa care se adauga apa si sarea.
 Se framanta un aluat vartos, pana ce se desprinde usor de pe mana. Se presara planseta cu faina, si se desparte aluatul in mai multe parti si din fiecare parte se intinde o foaie subtire. Foaia de aluat se presara cu faina, apoi se taie cu un cutit ascutit si trecut prin flacara, bucati subtiri de 0,25 - 1 cm si lungi de 3 - 4 cm.
 Taiteii se lasa sa se usuce pe planseta, apoi se pot pastra in pungi de hartie sau de panza. Se pot folosi la borsuri si ciorbe, dar si la alte mancaruri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu