duminică, 19 decembrie 2010

Iofcale cu carne

Ingrediente: 
500 g iofcale
300 g carne tocata
2 cepe
50 ml ulei
50 g unt
1 ou
sare
piper macinat


Mod de preparare:
  Se usuca iofcalele o ora, apoi se fierb in apa clocotita timp de 15 minute. Se scot, se clatesc cu apa rece si se scurg bine, dupa care se pun intr-o forma unsa cu doua linguri de unt.
 Separat, se caleste carnea impreuna cu doua cepe tocate marunt si o ceasca mica de ulei. Carnea este gata atunci cand nu mai are sos. Se ia cratita de pe foc si se lasa amestecul sa se raceasca. Se adauga un ou crud, sare si piper macinat. Amestecul se pune peste iofcale si se omogenizeaza usor, sau se aseaza la mijlocul formei si se acopera cu un strat de iofcale. Forma se introduce in cuptor si se tine jumatate de ora, pana cand mancarea se rumeneste usor. Se serveste foarte calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu