marți, 13 iulie 2010

Clatite poloneze

Ingrediente: 
750 ml lapte
100 ml smantana
250 g branza dulce
1 ou
2 linguri de zahar
1 lingura de rom
faina cat cuprinde (~500 g)
dulceata de fructe
ulei
sare

Mod de preparare:
 Se spala oul, se sterge cu o carpa curata si se sparge intr-un vas adanc. Se pun peste ou doua linguri de faina, se amesteca si se subtiaza cu lapte dulce. Se continua operatia pana cand se termina faina si laptele. Cand amestecul devine omogen, se adauga un praf de sare si doua linguri de apa rece. Aluatul se lasa la rece timp de o ora, se parfumeaza cu jumatate de lingurita de coaja de lamaie rasa, apoi se fac clatitele in tigaia destinata acestora.
 Se unge tigaia cu putin ulei, se ia o lingura de supa plina cu aluat, se pune in tigaie; se coc clatitele pe ambele parti. Clatitele astfel obtinute, se aseaza pe o farfurie si se ung cu dulceata de fructe parfumata cu o lingurita de rom. Clatitele astfel pregatite se ruleaza si se pun intr-o forma unsa cu unt sau ulei. Se presara printre ele branza de vaci in amestec cu zahar tos, se acopera cu smantana si se introduce forma in cuptorul cald timp de 15 minute.
 Se servesc calde, presarate cu zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu