Ingrediente:
750 ml lapte
1 cana de faina
3 linguri de ulei
1 ou
coaja de lamaie
sare
Mod de preparare:
Se spala oul, se sterge cu o carpa curata si se sparge intr-un vas adanc. Se pun peste ou doua linguri de faina, se amesteca si se subtiaza cu lapte dulce. Se continua operatia pana cand se termina faina si laptele. Cand amestecul devine omogen, se adauga un praf de sare si doua linguri de apa rece. Aluatul se lasa la rece timp de o ora, se parfumeaza cu jumatate de lingurita de coaja de lamaie rasa, apoi se fac clatitele in tigaia destinata acestora.
Se unge tigaia cu putin ulei, se ia o lingura de supa plina cu aluat, se pune in tigaie; se coc clatitele pe ambele parti. Se pun pe farfurie intinsa si, cand se termina tot aluatul, tigaia se inveleste si se pastreaza in camara. Clatitele se servesc presarate cu zahar tos sau umplute cu dulceata de fructe, rulate si puse pe o farfurie de desert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu