duminică, 11 iulie 2010

Clatite cu bere

Ingrediente: 
500 ml de bere
100 ml apa rece
300 - 500 g faina
1 ou
3 linguri de ulei
sare
3 linguri de ulei

Mod de preparare:
 Se spala oul, se sterge cu un prosop curat si se sparge intr-un vas adanc. Se pune peste ou faina cat cuprinde, se amesteca, se subtiaza cu apa rece, se continua operatia pana cand se termina faina, apa si berea. Cand amestecul arata ca o smantana subtire, se adauga un praf de sare si se lasa aluatul la rece. Clatitele vor iesi mult mai pufoase si nu se vor prinde de tigaie, daca sunt tinute la rece.
 Dupa o ora, clatitele se prajesc in tigaia unsa cu putin ulei, se scot pe o farfurie intinsa si se servesc umplute cu dulceata sau presarate cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu