duminică, 11 aprilie 2010

Budinca cu varza

Ingrediente:
2 kg varza
1 ceapa de apa
2 oua
2 felii de paine
1 ceasca de ulei
2 linguri de unt
500 g carne tocata
piper macinat
verdeata tocata
sare

Mod de preparare:
Se scot foile mai mari de varza de pe deasupra si se oparesc in apa clocotita cu sare. Miezul celor doua verze se toaca fideluta, se freaca cu sare si se spala in apa rece. Se scurge bine, dupa care se caleste impreuna cu o ceapa mare tocata marunt, intr-o ceasca de ulei. Se lasa focul mic si se caleste varza pana se inmoaie bine. Cand este gata, se ia cratita de pe foc, se raceste compozitia, apoi se amesteca cu carnea tocata. Peste amestec se pun cele doua oua batute spuma, miezul de paine inmuiat in apa si faramitat bine, verdeata tocata, sare si piper macinat. Se unge o forma cu doua linguri de unt, se aseaza foile de varza oparite jur-imprejur, apoi se toarna amestecul. Se intorc foile peste compozitie, se introduce forma in cuptorul incins si se coace budinca la foc potrivit o ora. Se scoate cand frunzele s-au ars usor, se lasa sa se raceasca, apoi se scot foile de deasuprasi se taie budinca felii groase. Se serveste calda, cu paine proaspata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu