marți, 23 martie 2010

Sufleu de creier

Ingrediente:
1 creier de vita sau de porc
4 oua
1/2 litru lapte dulce
3 linguri de unt
3 linguri de faina
1 ceapa
1 morcov
sare

Mod de preparare:
 Se tine creierul in apa rece, se curata de pielite si se pune sa fiarba in apa rece cu sare. Cand este gata, se scoate, se mai spala o data si se inlatura restul de pielite, apoi se taie cubulete si se lasa intr-o farfurie adanca.
 Separat se face un sos alb. Ciulamaua se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se poate ingrosa cu un morcov fiert si zdrobit bine cu furculita. Ceapa se pune la fiert cu creierul si cateva boabe de piper. Cand ciulamaua s-a racit putin, se toarna peste creier, se pun galbenusurile pe rand si se incorporeaza bine. Cand amestecul este omogen, se adauga si albusurile batute spuma. Se rastoarna compozitia intr-o forma unsa cu unt, apoi forma se introduce in cuptorul cald timp de 45 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu