miercuri, 3 martie 2010

Spuma de fasoale boabe

Ingrediente:
1/4 kg fasole
3 linguri de ulei
1 ceapa de apa
2 linguri de smantana
1 gogosar murat sau crud
1 pastarnac
sare
piper macinat
cateva masline

Mod de preparare:
Se pune fasolea la fiert cu apa cat s-o acopere, iar dupa primul clocot apa se arunca. Se umple din nou oala cu apa rece, se pune peste fasole pastarnacul si jumatate de ceapa, se fierbe la foc potrivit pana cand bobul de fasole se desface usor. Se trage oala de pe foc cand fasolea a fiert, se lasa sa se raceasca, apoi se trece prin sita sau se mixeaza impreuna cu pastarnacul. Pasta obtinuta se sareaza si se piperaza dupa gust, se freaca cu zeama de la jumatate de ceapa trecuta prin masina de tocat, cu doua linguri de smantana si cu uleiul turnat incet. Cand pasta s-a omogenizat se aseaza pe un platou, se orneaza cu felii de gogosar asortate cu jumatati de masline. Se serveste imediat sau tinuta cateva ore la rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu