sâmbătă, 13 martie 2010

Sos de hrean cu smantana

Ingrediente:
2 radacini de hrean
150 g nuci tocate marunt
1 lingurita de zahar
2 felii de franzela
1 pahar de smantana
1 lamaie
sare

Mod de preparare:
  Se spala hreanul, se curata de coaja, apoi se da pe razatoare. Se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu nucile tocate marunt. Se stoarce peste amestec zeama de la jumatate de lamaie, se sareaza, apoi se adauga peste compozitie un pahar de smantana. Dupa gust, sosul astfel obtinut se poate indulci cu o lingurita de zahar.
 Se omogenizeaza ingredientele, se potriveste de sare si se pune intr-o sosiera. Daca nu are consistenta, sosul se poate ingrosa cu miezul de la doua felii de franzela, inmuiat in apa si faramitat bine.
Se serveste cu peste rasol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu