vineri, 5 martie 2010
Salata de boeuf
Ingrediente:
6 cartofi mari
6 morcovi
2 sfecle rosii
4 oua fierte tari
1 lingura de mustar
1 telina
2 radacini de patrunjel
4 castraveti murati
1 galbenus de ou crud
1 ceasca de ulei
200 g de carne fiarta de vita sau de pasare
1 gogosar murat
sare
Mod de preparare:
Se curata zarzavatul, se pune la fiert cu putina sare si apa calda cat sa-l acopere. Cand cartofii sunt gata, se scot cu lingura de supa ca sa nu se sfarame. Morcovii se mai fierb zece minute, dupa care se scoate tot zarzavatul si se taie in cuburi mici. Se curata castravetii de coaja, se taie la fel ca zarzavatul si se amesteca toate intr-un vas adanc. Daca este nevoie, amestecul se sareaza. Daca in salata se pune si sfecla, aceasta se fierbe separat, timp de doua ore, dupa care se scoate, se curata de coaja si se taie in cuburi mici.
Se face o maioneza vartoasa din galbenusul crud amestecat cu o lingura de mustar, zeama de lamaie si ulei adaugat putin cate putin.
Se taie carnea in cuburi mici, se amesteca cu legumele, apoi cu maioneza. Se pastreaza doua linguri de maioneza pentru ornat. Salata se pune pe un platou, se acopera cu un strat subtire de maioneza. Salata de boeuf se poate tine de pe o zi pe alta, acoperita cu o farfurie inalta de sticla, pentru a-i pastra gustul intact.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu