vineri, 5 martie 2010

Painisoare umplute

Ingrediente:
6-8 painisoare mici
1 cana de lapte dulce
2 oua fierte tari
100 g cascaval ras
200 g peste sarat
1 ou crud
1 lingura de unt
sare
piper macinat
verdeata tocata

Mod de preparare:
Se taie capacele la painisoare si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Miezul se inmoaie in lapte dulce, se faramiteaza si se amesteca cu pestele curatat de oase si de pielite si tocat marunt, cu verdeata tocata, doua oua crude batute spuma si un ou fiert tare tocat marunt. Amestecul se omogenizeaza, se pipereaza dupa gust, se mai sareaza daca e nevoie, apoi se umplu painisoarele. Se unge o forma cu unt, se pun painisoarele la rand, se stropesc cu lapte cald si se introduce forma in cuptor la foc iute o jumatate de ora. Se servesc fierbinti langa legume sote sau langa rosii intregi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu