vineri, 19 martie 2010

Oua umplute cu ceapa

Ingrediente:
6 oua
1 ceapa mica
1 ceasca de ulei
1 rosie bine coapta
1 lingura de smantana
masline
piper macinat
sare

Mod de preparare:
 Se toaca ceapa marunt, apoi se caleste in ulei. Din cand in cand se pune cate o lingura de apa, pentru ca ceapa sa se inmoaie bine. Rosia se curata de coaja, se taie felii subtiri si se pune peste ceapa cand aceasta devine sticloasa. Se lasa amestecul sa scada bine, dupa care se rastoarna intr-o farfurie adanca si se amesteca galbenusurile bine faramitate. Peste amestec se pune o lingura de smantana, se sareaza si se pipereaza dupa gust, dupa care se umple jumatatile de albus. Se orneaza un platou cu frunze de andive sau salata verde, iar peste fiecare ou umplut se pun cate 3 masline de dimensiuni reduse.
 Se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu