vineri, 19 martie 2010

Omleta elvetiana

Ingrediente:
4 oua crude
1 ceasca de lapte
1 ceasca de ulei
1 rosie
1 ceapa de apa
1 lingurita de faina
2-3 fire de usturoi
piper macinat
sare

Mod de preparare:
 Se caleste ceapa in ulei impreuna cu cateva fire de usturoi tocate marunt, iar cand amestecul este bine inmuiat se adauga rosia curatata de coaja si taiata felii subtiri. Se scade amestecul bine, si cand este gata, se ia cratita de pe foc.
 Din ouale batute bine cu o lingurita de faina si o ceasca de lapte, se face o omleta care se prajeste in ulei incins. Cand omleta este gata, se scoate pe un platou, se ruleaza si se taie felii groase, peste care se toarna sosul de ceapa. Omleta se serveste cu castraveti murati sau gogosari in otet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu