Ingrediente:
4 oua crude
1 pahar de lapte
1 ceasca de ulei
2 linguri de faina
2 lingura de unt
piper macinat
sare
Mod de preparare:
Se curata ciupercile de partea care a stat in pamant, se spala in mai multe ape, dupa care se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita smaltuita, cu o lingura de unt si se lasa sa scada. Ciupercile se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Separat, se bat cele patru oua cu doua linguri de faina si un pahar de lapte dulce. Peste oua se rastoarna ciupercile bine scazute, se mai bate amestecul un minut si se toarna totul intr-o tigaie cu ulei fierbinte. Omleta se lasa sa se prajeasca la foc mic, apoi se intoarce pe partea cealalta, cand s-a rumenit. Se rastoarna pe un platou garnisit cu legume de sezon sau cu castraveti murati. Se serveste calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu