luni, 22 martie 2010

Sufleu de conopida

Ingrediente:
1 conopida
4 oua
200 g cascaval
250 ml lapte
2 linguri de unt
2 linguri de faina
sare

Mod de preparare:
 Conopida se desface in buchetele, se pune la fiert in apa cu sare aflata in clocot. Se fierbe 10 minute, dupa care se scoate si se pune intr-un vas adanc.
 Separat se face pe foc un sos alb din unt, faina si lapte. Sosul se sareaza, si eventual, se pipereaza dupa gust. Se trage cratita de pe foc cand sosul arata ca o smantana groasa, se amesteca repede toate galbenusurile, cascavalul ras si se toarna peste conopida. Se unge o forma cu unt, se rastoarna compozitia in ea, dupa ce s-au adaugat albusurile batute spuma tare si amestecul s-a omogenizat bine. Forma se introduce in cuptorul cald, pentru o ora, iar cand sufleul s-a rumenit, se scoate si se serveste imediat.