marți, 16 martie 2010

Oua genoveze

Ingrediente:
6 oua fierte tari
2 albusuri crude
3 linguri de pesmet
1 lingurita de unt
1 lingura de patrunjel verde tocat
piper macinat
sare

Mod de preparare:
   Se decojesc ouale fierte si se taie in doua pe lung. Galbenusurile se pun intr-o farfurie adanca, se sfarama bine, se amesteca incet cu verdeata tocata, se sareaza amestecul, se pipereaza dupa gust, apoi se leaga cu o lingurita de unt. Se umplu albusurile, se lipesc doua cate doua, se aseaza intr-o forma unsa, se acopera cu albus batut spuma si amestecat cu pesmet, apoi se introduce forma in cuptorul cald.
  Cand ouale s-au rumenit, se scot cu atentie, se pun pe un platou ornat cu frunze de salata verde sau cu frunze de andive, si se servesc imediat.

Oua elvetiene

Ingrediente:
6 oua fierte tari
1 galbenus crud
2 linguri de smantana
1 lingura de unt
100 g de parmezan
100 g de cascaval
2 linguri de pesmet
piper macinat
sare

Mod de preparare:
   Se fierb ouale in apa cu sare 10 minute, dupa care se tin cateva minute in apa rece. Se curata de coaja, se taie in doua de-a lungul, se separa de galbenus. iar albusurile se pun pe un platou. Galbenusurile se zdrobesc bine cu o furculita, se amesteca apoi cu miezul de la o felie de franzela inmuiat in lapte dulce, cu 100 g parmezan ras si cu galbenusul crud. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, se omogenizeaza si se umple albusurile cu el.
   Se unge o forma cu unt, se presara cu pesmet si se pun albusurile departate unele de altele. Se acopera cu cascaval dat pe razatoare si se introduce forma in cuptorul cald pana cand ouale se rumenesc usor. Se scot, se pun pe un platou ornat cu frunze de salata verde si jumatati de rosii sau de gogosar crud. Se servesc imediat.